online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Stari Grad stipendira 163 učenika i studenta

Općina Stari Grad Sarajevo osigurala je stipendije za nadarene i uspješne učenike i studente, uključujući i učenike deficitarnih i starih tradicionalnih zanata s područja ove općine. Stipendije su osigurane za ukupno 163 kandidata koji su zadovoljili uvjete javnog konkursa, objavljenog 7. novembra prošle godine.

Tim povodom, općinski načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić danas je na prigodnoj svečanosti potpisao ugovore sa učenicima i studentima, kojima je na taj način odobreno stipendiranje za školsku/akademsku 2022/2023. godinu.

Pojedinačna mjesečna stipendija za 110 učenika, koji su ostvarili to pravo, iznosi 150 KM, a za 53 studenta 200 KM i bit će isplaćena za period od devet mjeseci, odnosno za vrijeme trajanja nastave u jednoj školskoj/akademskoj godini.

Načelnik Hadžibajrić je nakon čina potpisivanja stipendistima poželio uspješan nastavak školovanja, istaknuvši značaj koje obrazovanje mladih ima na planu njihovog osposobljavanja za rad i ostanak u Bosni i Hercegovini.

Podsjetio je kako su stipendije za učenike i studente u ovoj godini uvećane u odnosu na prošlogodišnje sa 80 na 150 KM, odnosno sa 120 na 200 KM, te najavio kako će Općina u tekućoj godini izdvojiti ukupno 603.000 KM za stipendiranje učenika i studenata u skladu s utvrđenim kriterijima.

Između ostalih, zahvalnost povodom dobijanja stipendije iskazala je Kanita Kamenica, studentica pete godine Medicinskog fakulteta UNSA, koja je u sklopu obrazovnog procesa ostvarila izuzetne rezultate.

Poručila je kako su odobrena sredstva dobrodošla te da će joj, prije svega, omogućiti nabavku udžbeničke literature, ali i pomoći u bavljenju određenim hobijima u skladu s vlastitim sklonostima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia