online slots game malaysia
BiznisVijesti

Općina Stari Grad – Raspisan javni poziv za nove startupe

Općina Stari Grad Sarajevo je raspisala javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova sredstvima budžeta te općine, namijenjenih razvoju preduzetništva i zapošljavanju ranjivih kategorija stanovništva, među kojima su mladi, nezaposlene osobe, žene i osobe s invaliditetom.

Ta općina, s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem na čelu, od 2016. do 2020. godine, samostalno i u saradnji s partnerima, obezbijedila je više od tri miliona konvertibilnih maraka za projekte u oblasti razvoja poduzetništva i smanjenja stope nezaposlenosti. Ove godine Općina će finansirati ili sufinansirati biznis planove ne samo za mlade, nego i za nezaposlene osobe bez obzira na starosnu dob, žene, kao i osobe s invaliditetom.

 – Imajući u vidu cjelokupnu situaciju uzrokovanu pandemijom koranivursa, kao i činjenicu da je veliki broj osoba ostao bez posla, ove godine smo obezbijedili značajna sredstva u budžetu s ciljem podrške samozapošljavanju prevashodno ranjivih kategorija stanovništva – istakao je Hadžibajrić.

U prethodnih pet godina, Općina Stari Grad Sarajevo je kroz taj mehanizam podrške sufinansirala pokretanje startup biznisa za oko 30 mladih osoba.

Javni poziv će biti otvoren do 21. aprila ove godine, a na osnovu njega će biti odabrani najbolji poslovni planovi mladih i novčano nagrađeni.

Novčana nagrada namijenjena je sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz: finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava, naknade za doprinose i ostalih troškova. Visina bespovratnih sredstava po poslovnom planu može iznositi do maksimalnih 10.000 KM.

Ovo je šesti put kako Općina Stari Grad raspisuje javne pozive za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova, a dosad je za te namjene izdvojeno više od 110.000 KM.

Detaljan javni poziv sa kriterijima, kao i obrazac za prijavu dostupni su na web stranici Općine Stari Grad Sarajevo www.starigrad.ba, saopćeno je iz Službe za odose s javnošću i informacioni sistem Općine Stari Grad Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia