online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Stari Grad otvorila dodatne linije za pomoć i prijavu ugroženih

Nadležne službe u Općini Stari Grad stavljaju u funkciju dodatne telefonske linije u službama za pozive građana kojima je potrebna pomoć usljed povećanog broja zaraženih koronavirusom, kao i sve većeg broja osoba u stanju socijalne potrebe – saopćeno je iz te općine.

Pored ranije objavljenih brojeva 033/282-364 i 033/282-447, građani se od danas mogu obraćati i na brojeve 033/282-359, 033/282-336 i 033/282-400, kao i putem mobitela 061/547-541, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Zahtjevi koji se prime od 7.30 do 15.00 sati obrađivat će se tog dana, a zahtjevi putem mobitela će se primati u toku 24 sata, ali ako su zaprimljeni poslije 15 sati obrađivat će se tek narednog dana.

-Imajući u vidu da je veliki broj osoba usljed pandemije koronavirusa ostao bez posla, da je izražen broj socijalno ugroženih slučajeva, te da je mnogo onih koji žive sami i o njima nema ko da brine, Općina Stari Grad će nastaviti brigu za svoje građane u ovim teškim okolnostima – navodi se u saopćenju.

Općina Stari Grad moli građane da pozovu ove brojeve telefona ukoliko znaju da u njihovom komšiluku žive stare i bolesne osobe kojima je potrebno osigurati hranu, ogrjev ili drugu vrstu pomoći ili su upoznati sa slučajevima porodica koje žive u teškim uslovima i dodatno su pogođeni situacijom izazvanom koronavirusom. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia