online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Stari Grad organizuje prijem stranaka na otvorenom

Općina Stari Grad organizovat će prijem stranaka na otvorenom, u parku At mejdan, kako bi se građanima omogućilo rješavanje tekućih pitanja, a da pritom niko ne bude doveden u opasnost od mogućeg širenja zaraze koronavirusom.

Radi se o nastavku projekta “Dani otvorenih vrata” gdje će građanima na raspolaganju biti pomoćnici načelnika svih općinskih službi i koji će na licu mjesta odgovarati na sve njihove upite. Prvi ovakav događaj održan je u februaru ove godine nakon čega je nastupila pandemija korona virusa i projekt nije mogao biti nastavljen, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Na ovaj način ostvarit će se direktna i otvorena komunikacija općinskih službi i građana, pružiti usmeni uvid u stanje predmeta, upoznati građani sa nadležnostima, dužnostima i obavezama lokalne samouprave, ali i drugih institucija, te djelovati u pravcu rješavanja problema koje imaju.

Događaj će biti održan u parku At mejdan, u petak 21. augusta, s početkom u 9 sati.

Duž šetališta uz Miljacku bit će raspoređeni stolovi za kojim će sjediti pomoćnici načelnika i primati stranke uz maksimalno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera. Fizička distanca i nošenje maski su obavezni, a na svakom stolu će biti i dezinfekciono sredstvo.

Odgovore na upite građana pružat će Služba za urbanizam, Služba za investicije i komunalne poslove, Služba za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove, Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, Služba za privredu, Služba za obrazovanje, kulturu i sport, Služba civine zaštite, Služba za opću upravu i inspekcijske poslove, Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia