SarajevoVijesti

Općina Stari Grad finansijski pomogla roditeljsku kuću u Sarajevu

“Nalazimo se u vremenu panedmije kada je mnoštvo izazova, kada su naša dječica najosjetljivija, pa je važno u ovim momentima ostati uz njih”, rečeno je ovo prilikom potpisivanja Ugovora o pomoći Roditeljskoj kući u Sarajevu. Općina Stari Grad ove godine je izdvojila 15 hiljada maraka pomoći. Iako su izazovna vemena, nije bilo prekidanja terapija za djecu oboljelu od raka.
“Mi zajednički realizujemo mnoštvo projekata, čak smo i prošle godine organizovali akciju doborovoljnog darivanja krvi. Moramo ostati zajedno u ovim teškim vremenima, moramo imati solidarnosti, empatije, humanosti. Vrlo je važno u teškim trenucima da imate prijatelje i to je Općina Stari Grad pokazala i primjer je drugim općinama u Federaciji”, rekao je predsjednik Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” Fikret Kubat prilikom potpisivanja Ugovora.
“Općina Stari Grad je tako i projicirala budžet za 2021. godinu, čak smo i povećali sredstva sa deset na 15 hiljada. A očito da ćemo u narednom periodu stati malo sa određenim projektima jer su nam prioritet djeca, stanovništvo i tako pomoći ljudima da prebrode ovo vrijeme pandemije i korone”, Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.