online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Novo Sarajevo: Radionica – Bolnica za plišane igračke

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović posjetio je vrtić „Rosica“ gdje je održana radionica pod nazivom „Bolnica za plišane igračke“. 

Nakon uspješnih radionica u vrtićima “Mašnica” i “Zvončić” ova vesela bolnica omogućila je mališanima iz vrtića „Rosica“ da se oslobode straha od „bijelih mantila“, te da postanu pravi mali doktori dok se zabavljaju i uče o važnosti brige o vlastitom zdravlju. 

Djeca su razgovarala sa doktorom/edukatorom i kroz igru stekla znanje o važnosti zdravog načina života, dobili su informacije o tome šta se dešava tokom posjeta doktoru. Uz pomoć igračaka simulirali su medicinske postupke poput davanja injekcija, mjerenja temperature, stavljanja gipsa.
 
Projekat „Bolnica za plišane igračke“ provodi se u partnerstvu Centra razvojnih inicijativa (CRI) i Bosanskohercegovačkog medicinskog studentskog udruženja (BoHeMSA), a uz podršku Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija uz podršku Općine Novo Sarajevo.

Projekat traje osam mjeseci s predviđenim budžetom od 11.200 KM. Obuhvatit će 200 djece iz vrtića na teritoriju općine Novo Sarajevo u dobi od 3 do 7 godina.


0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia