online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Novo Sarajevo: Novčana pomoć za penzionere s najnižim penzijama

Penzioneri koji su korisnici najnižih penzija s mjestom prebivališta na području Općine Novo Sarajevo dobit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 KM.

Sredstva će biti doznačena putem Federalnog zavoda za PIO/MIO na osnovu evidencije korisnika najnižih penzija i bit će isplaćena uz majsku penziju, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Ukupan broj penzionera sa područja Općine Novo Sarajevo je oko 15.000. Od toga, korisnika najniže penzije je oko 5.300 i iznos koji primaju je 382,18 KM.

Ovim povodom održan je sastanak načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića i pomoćnice direktora Federalnog zavoda za PIO/MIO Envere Kudić. Prethodno je potpisan Sporazum o načinu isplate jednokratnih novčanih pomoći najugroženijim penzionerima s područja Općine Novo Sarajevo čime su se stekli uvjeti za isplatu sredstava u junu.

Općina Novo Sarajevo osigurala je budžetom za 2021. godinu za ove namjene sredstva u iznosu od 270.000 KM pokazujući i na ovaj način brigu o penzionerima, kao posebno ugroženoj kategoriji stanovnika.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia