online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Novo Sarajevo dodijelila dva vozila PU Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo danas je, putem Službe za civilnu zaštitu, dodijelila dva putnička vozila Policijskoj upravi Novo Sarajevo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović ključeve novih policijskih vozila uručio je policijskom komesaru MUP-a KS-Uprave policije, generalnom inspektoru policije Fatmiru Hajdareviću i ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici.

Općinski načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da je okončan još jedan značajan projekat kako za Općinu Novo Sarajevo, tako i za PU Novo Sarajevo, a kojim će se sigurnost u našem gradu podići na znatno viši nivo.

„Mi Policijsku upravu Novo Sarajevo tretiramo kao jedan dio koji je nama pridodat unutar strukture naše Civilne zaštite, a preko sredstava Civilne zaštite iznašli smo mogućnost da obezbijedimo sredstva od oko 100 hiljada maraka i nabavimo dva namjenska vozila za Policijsku upravu. Na ovaj način poboljšavamo njihovu spremnost i sve ono što im treba da u narednom periodu odgovore na sve zahtjevnije zadatke koji su pred njima“, istakao je načelnik Tanović.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica zahvalio se Općini Novo Sarajevo i pohvalio ovaj način podrške MUP-u KS i nadležnoj Policijskoj upravi Novo Sarajevo.

„Ova dva vozila koja smo danas dobili za potrebe naše policije će zaista poboljšati operativnost rada pripadnika policije na području općine Novo Sarajevo, ali svakako i u situacijama kada je potrebna zaštita i spašavanje u stanjima elementarne nepogode“, kazao je ministar Katica, te dodao kako je misija ovog Ministarstva da Kanton Sarajevo ima jaku policiju, jer jaka policija znači i sigurno Sarajevo.

Istaknuto je da će Općina Novo Sarajevo i u narednom periodu nastaviti pružati podršku PU Novo Sarajevo kako bi se sigurnosna situacija na području ove lokalne zajednice i Kantona Sarajevo podigla na još viši nivo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia