SarajevoVijesti

Općina Ilidža: Novčane nagrade u iznosu od po 1.000 KM za Srebrene značke, biće savjetodavno tijelo načelnika Muzura

Općinski načelnik Nermin Muzur priredio je prijem za dobitnike priznanja Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu s područja općine Ilidža, te im uručio novčane nagrade u iznosu od po 1.000 KM za ostvareni uspjeh.

Kroz zanimljiv razgovor s načelnikom, mladi, od kojih su mnogi kroz školovanje bili stipendisti Općine Ilidža, istakli su kako svoju budućnost vide u našoj zemlji gdje žele graditi profesionalne karijere. Neki od njih već su zaposleni, dok se jedan dio njihovih kolegica i kolega okrenuo ka daljnjem školovanju.

Studenti su se zahvalili načelniku na upriličenom sastanku, kao i na podršci koju su imali u prethodnom periodu. Istakli su i da se ovakvi prijemi ranije nisu organizovali te su naglasili kako im je ova novčana nagrada dodatno priznanje za izuzetan uspjeh koji su ostvarili tokom školovanja.

Uz to su poručili da je izuzetno važno što lokalna zajednica vodi brigu o mladima što im je dodatni motiv da budućnost grade u svojoj domovini.

Načelnik Muzur kazao je kako je dobra poruka svima to što mlade Ilidžanke i Ilidžanci svoju budućnost vide u našoj zemlji u vrijeme kada mnoštvo mladih, obrazovanih i uspješnih ljudi svoju perspektivu traži van granica Bosne i Hercegovine.

– Općina Ilidža ima jasnu viziju i programe kroz koje mladima želi pružiti što bolje uslove kako bi razmišljali na način na koji vi razmišljate, odnosno da vašu budućnost gradite u našoj zemlji. Mladi i uspješni najveći su zalog naše lokalne zajednice ali i naše domovine – kazao je općinski načelnik u razgovoru s najboljim studentima Univerziteta Sarajevo s područja Općine Ilidža, te apostrofirao:

– Ova novčana nagrada samo je početak naše saradnje jer želimo da kao najbolji student budete uključeni u razvoj lokalne zajednice.

Naime, sudionicima prijema općinski načelnik najavio je formiranje neformalnog savjetodavnog tijela načelnika koje će se periodično sastajati te će mladi svojim učešćem i idejama kreirati politike za unaprjeđenje lokalne zajednice.

Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu s područja općine Ilidža su Elma Hadžić, Adna Čohodar, Amila Bojičić, Amela Bajrektarević, Azra Pirović, Zejd Svraka, Vahidin Hasić, Isak Panjeta, Mehmed Čilaš i Enes Gičević.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.