online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar zatvorena zbog pozitivnog slučaja na koronavirus jednog uposlenika

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić donio naredbu kojom je naložen niz mjera o sprečavanju mogućeg širenja zaraze u ovoj općini, nakon što je kod jednog od zaposlenika utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

U tom smislu je svih 60 uposlenika, koji su održavali proces rada u skraćenom radnom vremenu u objektu, naloženo da napuste zgradu, tako da je danas od 12 sati objekat Općine zatvoren, a sutra je u Općini neradni dan.

Pored toga, odmah je angažirana ovlaštena firma koja će već danas i sutra izvršiti potpunu dezinfekciju svih prostorija u zgradi Općine Centar.

Štab civilne zaštite je odmah pismeno obavijestio epidemiološku službu Doma zdravlja Vrazova, očekujući da će u skladu s propisanim procedurama navedena služba Doma zdravlja preduzeti aktivnosti na jednak način kao što se provodi u svim ostalim situacijama.

Iz Općine Centar naglašavaju da navedenom uposleniku prilikom mjerenja tjelesne temperature putem termalnih kamera pri dolasku na posao nije utvrđena povišena temperatura.

Međutim, navedeni uposlenik je u utorak navečer obavijestio načelnika Ajnadžića o povišenoj tjelesnoj temperaturi nakon čega mu je načelnik naložio da ne dolazi na posao, te da se odmah javi nadležnoj epidemiološkoj službi u Dom zdravlja Vrazova. U Općini Centar očekuju daljnja uputstva nadležne zdravstvene institucije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia