online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar Sarajevo sa 30.000 KM pomaže sanaciju šteta od poplava u Ilijašu

Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda. Posljednji u nizu takvih primjera je donacija Općini Ilijaš u iznosu od 30.000 KM za sanaciju šteta od poplava iz novembra prošle godine. 

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je danas Općinu Ilijaš gdje je sa načelnikom ove lokalne zajednice Akifom Fazlićem potpisao ugovor o donaciji navedenih finansijskih sredstava.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Fazlić zahvalio je Općini Centar i načelniku Mandiću naglasivši da ovo nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

– Koristim priliku da zahvalim načelniku Mandiću na posjeti koja je organizirana sa ciljem pomoći našoj lokalnoj zajednici koja je pretrpila štete usljed poplava koje su nas zadesile u novembru prošle godine. Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica koja ima finansijske kapacitete opredijelila se da pomogne općinama u sanaciji šteta nastalih usljed nemilih događaja. Procjena štete na području općine Ilijaš iznosi 140.000 KM, a donacija Općine Centar u iznosu od 30.000 KM će pokriti veliki dio troškova sanacije – istakao je Fazlić.

Načelnik Mandić je izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima mogućnost i pomaže općinama kojima je to potrebno.

– Kao centralna gradska općina sa najvećim budžetom osjećamo obavezu i odgovornost, ali i želju da pomognemo onim lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna. Nakon što je proglašeno stanje prirodne nesreće Općina Ilijaš nam se obratila sa zahtjevom za pomoć na šta nismo mogli ostati ravnodušni. Stojimo na raspolaganju i građanima i administraciji Općine Ilijaš i radujemo se budućoj saradnji i realizaciji zajedničkih projekata – poručio je Mandić.

Nakon potpisivanja ugovora načelnici Mandić i Fazlić su zajedno sa pomoćnicima načelnika za civilnu zaštitu općina Centar i Ilijaš Farukom Efendićem i Zdravkom Barićem obišli jedan od lokaliteta koji je u periodu prirodne nesreće bio poplavljen, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia