SarajevoVijesti

Općina Centar raspisala javni poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata

Sarajevska Općina Centar raspisala je danas javni poziv udruženjima boračke populacije s njenog područja za prijavu prijedloga projekata koji će biti finansirani i sufinansirani iz općinskog budžeta za ovu godinu.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana, a učešće u javnom pozivu je otvoreno za sva formalno registrovana udruženja boračke populacije s područja općine Centar u skladu sa zakonskim propisima.

Projekti za koje se traži finansijska podrška trebaju da se odnose na oblasti organizovanja edukativnih, kulturno-obrazovnih i sportskih aktivnosti i manifestacija, te njegovanje tradicija odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine.

U tekstu javnog poziva su također navedeni i eliminatorni kriteriji ukoliko boračka organizacija nije dostavila finansijski i narativni izvještaj za odobrena sredstva u prethodnim periodima, ako projekat nije urađen u skladu sa odredbama javnog poziva, aktivnosti u projektu ne uključuju građane sa područja općine Centar ili boračka organizacija nije dostavila potpunu dokumentaciju.

Prijedloge projekata sa dokumentacijom potrebno je dostaviti u dva primjerka u štampanoj formi u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili lično na Protokol Općine Centar (Mis Irbina 1) sa naznakom “Za javni poziv za projekte boračke populacije“. 

Komisija za odabir projektnih prijedloga će razmotriti pristigle prijedloge, a rezultati će biti objavljeni na web stranici i na oglasnoj ploči Općine Centar, saopćeno je iz te općine.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.