online slots game malaysia
Sarajevo

Općina Centar objavila javni poziv za dodjelu plastenika socijalno ugroženim građanima

U javnom pozivu koji je objavljen na web stranici Općine Centar  https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava navedeni  su uslovi i kriteriji koji nose određeni broj bodova.

Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, visine ukupnih primanja porodičnog domaćinstva,  dodatno se boduje socijalno stanje porodičnog domaćinstva (nezaposlena lica, lica u statusu šehidskih porodica, poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, lica u statusu neratnih invalida od 90 % i 100 %, demobilisani borci, kao i broj članova porodičnog domaćinstva do 18 godina).

Pravo na dodjelu plastenika ne mogu ostvariti lica kao i njihovi članovi domaćinstava koji su u ranijem periodu dobili plastenike od Općine, Ministarstva, humanitarnih organizacija i dugih institucija.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 50.000 KM za nabavku plastenika socijalno ugroženim građanima općine Centar.

Odluku o dodjeli plastenika donosi općinski načelnik na prijedlog stručne komisije koja će izvršiti uvid na terenu i utvrditi pogodnost zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, izvršiti bodovanje i predložiti kandidate za dodjelu plastenika.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Centar (Mis Irbina 1) na broj telefona  033/562-450.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia