online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaTehnologijaVijestiZanimljivosti

Online sesija “Digitalni oporavak: Podrška digitalnoj transformaciji bh. kompanija kao odgovor na COVID-19”

Online sesija  “Digitalni oporavak: Podrška digitalnoj transformaciji bh. kompanija kao odgovor na COVID-19” u organizaciji BBI banke bila je prilika da se analizira stanje u ovom sektoru . Pandemija je  bila je pokretač da se više nego ikada u BOsni I Hercegovini razmišlja  prelasku na on line platforme u makketingu  i obrazovanju.

Svaka kriza nudi mogućnosti za promjene. Mnogi stručnjaci danas pandemiju  COVID-a 19 vide kao priliku za masovnu digitalizaciju obrazovanja, upravljanja i poslovanja.

„Vrijeme koje provodimo online je poraslo za 20 posto što će možda biti zdravstveni problem, ali je prilika za nove kupce i nove vrste marketinga“, rekao je Eddie Čustović, UO BH Futures Fondation.

Iako sporo, neke stvari se ipak mijenjaju  u Bosni i Hercegovini. Kompanije koje su bile orijentirane na digitalno poslovanje – ostvarile su bolje rezulatate u vrijeme pandemije. To je i razlog  što su mnogi ozbiljnije shvatili web oglašavanje.

“Recimo jedan od naših klijenata koji se bavi prodajom obuće za mjesec dana smo za 241 posto povećali prodaju. Za taj mjesec dana smo prodali kao za šest mjeseci”, rekao je Semir Mušić.

Poseban problem je i taj da mnoge kompanije ne koriste adekvatno digitalne alate.

“Da uzmem jednu osnovnu stvar. Ako uzmemo kompaniju da ima dobro napravljen website koji je mobilno optimizovan. Da imaju webshop, dobro napravljenu kampanju na Facebooku i Instagramu, da imaju pravilan Facebook piksel – dobićemo rezultat da samo jedan posto kompanija ima ovo pravilno implementirano. To je osnovna stvar da bi razgovarali uopće o online poslovanju”, rekao je Mušić.

Na panelu je prikazan i promotivni video kompanije iz Tuzle koja uspješno sa stranim partnerima realizira projekte iz oblasti robotike.

Održavanje panela pomoglo je i Ministarsvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlada  Švicarske.

Namik Vatrenjak, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia