online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Oko 800 učenika osnovnih i srednjih škola KS steklo znanja u oblasti prevencije cyber nasilja

Posvećeno prevenciji cyber nasilja, Udruženje CROA organizovalo je niz edukativnih radionica za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola na temu kako zaštititi privatnost, koji su znakovi i upozorenja mogućeg cyber nasilja, pozitivnih načina korištenja digitalnih tehnologija, zaštitnih mjera, koraka koje treba poduzeti u slučaju iskustva online zlostavljanja, saopćeno je iz Udruženja CROA.
U edukativnim radionicama aktivno je učestvovalo 13 sarajevskih osnovnih i srednjih škola, a blizu 800 učenika i učenica steklo je nova znanja i vještine odgovornog ponašanja u cyber prostoru.

Zbog brojnih prijetnji važno je osnažiti vještine, znanja djece i mladih o korištenju interneta i zaštite od internetskog nasilja, zato je važno podizanje javne svijesti i znanja o cyber sigurnosti i prevenciji cyber nasilja, zagovaranje, te traganje za kreativnim rješenjima ovog problema uz kontinuirano pružanje podrške mladima u zagovaranju za ljudska prava u virtualnom svijetu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia