online slots game malaysia
Sarajevo

Okerić za Špicu: Još uvijek nemamo ime premijera KS

Predsjedavajući Skupštine KS – Elvedin Okerić gost je emisije Špica u programu TVSA.

O posljednjem održanom sastanku Trojke, Za nove generacije i Stranke za BiH, rekao je: “To je samo nastavak planiranih aktivnosti kada je u pitanju koaliranje u Skupštini KS. Kao što smo i najavili prije dva mjeseca, stranke Petorke okupljene oko NiP-a, SDP-a, Naše stranke, zatim Stranke za BiH i Za nove generacije, pokušavaju da napišu jasne principe gdje će opredijeliti politike svih pet stranaka kada je u pitanju borba protiv korupcije, zakonitost rada, odgovornost, transparentnost i svi principi koji obezbjeđuju kvalitetan rad vlade“.

Objašnjava da su na sastanku završili principe o kojima su govorili u prethodnom periodu, koji je sada šalju na potpisivanje organima stranaka, a nakon toga uslijedit će potpisivanje kada je riječ o prinipima sporazuma Petorke u KS, te se naposljetku pristupa aktivnostima propisivanja jasnih mjera resornim ministarstvima u Vladi KS.

Da l ije poljuljan odnos stranaka Trojke nakon što su NES i Stranka za BiH izašle iz vlasti na državnom nivou?

Imali smo zastoj 20-ak dana kada je u pitanju održavanje sastanaka Petorke u KS zato što nismo znali da li će se to odraziti na nivo Federacije i nivo kantona. Pred nama je sad mjesec u kojem ćemo završiti neophodne mjere po resorima kako bi mogli predočiti građanima čime će se baviti buduća vlada KS“.

Na pitanej ko će biti premijer KS, Okerić kaže: “Još uvijek nemamo ime. Neformalni dogovor je bio da su sve stranke Petorke spremne da svoj rad nastavi još uvijek aktuelni premijer Edin Forto, međutim organi Naše stranke su ga predložiti za kandidata u Vijeću ministara“.

Kada očekivati formiranje vlasti u KS?

“Zaista je to teško procijeniti jer ima mnogo aktivnosti koje se provode na nivou Federacije i na nivou države”.

Cijeli razgovor gledajte na YouTube kanalu TVSA:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] se ne nazire kraj ovog procesa, potvrdio je u intervjuu za TVSA Elvedin Okerić, šef KO […]

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia