online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Okerić: Predsjedavajući Skupštine KS ne dodjeljuje sredstva, i ne potpisuje ugovore, to je posao šefa kabineta (Video)

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić demantirao je medijske navode o netransparetnoj raspodjeli sredstava iz Budžeta KS za ovu godinu za održivi povratak u Republiku Srpsku, s razdjela Kabineta predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS.

Na početku je istakao da se vodi “neviđena hajka” protiv njega te je iznio niz uvreda na račun novinara Avde Avdića zbog pisanja o ovoj temi. 

Nisam dodjeljivao sredstva po javnom pozivu koji je osporen već nekoliko dana u javnosti, a koji je tretirao održivi povratak u RS-u – izjavio je Okerić.

Pojašnjava da predsjedavajući Skupštine po važećoj Uredbi nije davalac sredstava, već Kabinet koji je samostalan i ima svojstvo pravnog lica – ima svog šefa, komisiju u kojoj su državni službenici, proceduru od raspisivanja javnog poziva do izbora korisnika i potpisuje ugovore s onima koji su aplicirali, odnosno s onima koji su ispunili uslove za dobijanje sredstava.

– Predsjedavajući Skupštine KS ne vrši izbor onih koji dobijaju sredstva, već cijeli proces radi Komisija. Predsjedavajući ne dodjeljuje sredstva, ne potpisuje ugovore, već samo prisustvuje svečanom uručenju ugovora – podcrtao je Okerić.

Demantirao je i navode koje su iznesene na račun članova komisije, dodajući da je sve javno objavljeno i transparentno te da se svaka marka zna gdje je otišla.

Kanton Sarajevo, podvlači Okerić, učestvuje i donira veliki iznos sredstava za povratak, kao i za Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, a sve kako bi im pružili podršku i bolji život.

Okerić poručuje da nikada neću dozvoliti da ga neko proziva za nešto što bi ga, kako je rekao, moglo poniziti, najavljujući tužbu protiv onih koji su iznosili spomenute navode. Pozvao je također na osnivanje nezavisne komisije koja će istražiti svaki utrošeni fening i to na svim nivoima vlasti.

On je kazao kako su za sve krivi novinari, preciznije novinar Avdo Avdić nazivajući ga klevetnikom i lažovom .

Pogledajte kompletnu konferenciju za novinare

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia