SarajevoVijesti

Okerić: Opredijeljeni smo da Opća bolnica preraste u kantonalnu bolnicu

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, premijer Edin Forto, te zastupnici Neira Dizdarević, Elmedin Konaković i Igor Stojanović su sa v.d. direktorom Opće bolnice “Prof.dr. Abdulah Nakaš” Ismetom Gavrankapetanovićem razgovarali o djelovanju i potrebama ove bolnice, kao i o povećanju kapaciteta Izolatorija.

“U proteklih pola godine građanima je pruženo više od 600 hiljada usluga i obavljeno skoro pet hiljada operacija. Prioritet su Covid-pacijenti, dok traje pandemija, s tim da je Opća bolnica otvorena i za druge pacijente”, rekao je ovom prilikom v.d. direktor Gavrankapetanović.

Predsjedavajući Okerić je izrazio zadovoljstvo uslovima u kojima se pružaju usluge pacijentima u Izolatoriju i Urgentnom centru.

“Skupština Kantona Sarajevo je opredijeljena da u narodnom periodu svojim djelovanjem omogući ovoj ustanovi da postane kantonalna bolnica”, istakao je predsjedavajući Okerić.

“Vlada Kantona Sarajevo čvrsto stoji na stajalištu da su nam potrebni zdravstveni kapaciteti na koje se možemo osloniti u vremenu pandemije, s tim da i nakon nje trebamo Opću bolnicu koja će moći u potpunosti zadovoljiti potrebe građana Sarajeva”, kazao je nakon sastanka premijer Forto.

Prva je da ova bolnica postane kantonalna bolnica u svom pravnom statusu, dok je druga neophodno proširivanje kapaciteta Izolatorija za liječenje Covid – oboljelih u vrijeme pandemije.

“Nakon pandemije, kada izađemo iz ovog zdravstvenog problema u kojem smo sada zajedno sa ostatkom svijeta, prostorije Izolatorija će se prenamijeniti za potrebe buduće kantonalne bolnice”, najavio je premijer Forto.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.