online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Ojačati bilateralne veze, budućnost Bosne i Hercegovine u evropskoj porodici

Imamo između 16.000 i 23.000 državljana koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Oni su veliki doprinos našem društvu i u našoj zemlji već sarađuju u niz područja. Nadam se da ćemo i dalje graditi tu saradnju, izjavio je danski ministar Lars Lokke Rasmussen, koji se prilikom posjete BiH susreo sa Elmedinom Konakovićem, ministrom vanjskih poslova BiH.

Konaković je nakon sastanka rekao da je vrlo važno da slušamo poruke koje govore o drugačijoj politici proširenja Evropske unije.

“Nažalost, zbog dešavanja u Ukrajini ova priča ima neku drugu fazu, novo poglavlje, a mi u Bosni i Hercegovini pokušavamo u komplikovanim političkim okolnostima iskoristiti ovaj momentum, isporučiti što više obaveza iz tih famoznih 14 prioriteta kako bi se u izvještaju o Bosni i Hercegovini zabilježio napredak, kako bismo napravili nekoliko novih koraka i približili se velikoj porodici – Evropskoj uniji”, izjavio je Konaković.

Smatra da se još puno više može uraditi kada su u pitanju bilateralni odnosi.

“Nešto nam je rasla i ekonomska razmjena u posljednjih godinu dana i pokazuje da i tu ima dosta potencijala”, naveo je Konaković.

Rekao je da postoje strahovi i dileme zbog dešavanja koja uglavnom dolaze iz Skupštine bh. entiteta Republika Srpska.

“Objasnio sam da ruski utjecaj u BiH, i mi razumijemo i da nam svima pravi problem, ali bi ga trebali biti svjesni i svi naši prijatelji u EU i da to bude platforma u kojoj zajednički pokušavamo naći rješenja, a da ne bi zbog toga trebali biti kažnjeni svi građani BiH”, naveo je Konaković.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia