online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Održano stručno usavršavanje uposlenika Općine Ilidža povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Zdravstveni savjet Općine Ilidža, u saradnji s Agencijom za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, organizovao je stručno usavršavanje za državne službenike i namještenike Općine Ilidža na temu “Zaštita prava osoba s invaliditetom“, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Glavni fokus obuke bio je na primjeni Zakona o zaštiti civilnih žrtva rata u Federaciji Bosne i Hercegovine, Zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Ova inicijativa odražava posvećenost Općine Ilidža u stvaranju inkluzivnog društva te želju  za stvaranjem što boljeg okruženja za sve članove naše zajednice.

Usvrašavanje je bilo podijeljeno u tri modula, a dio predavanja održao je i Dobrica Jonjić, pomoćnik Adnana Delića, ministra rada i socijalne politike FBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia