online slots game malaysia
Kultura

Održana premijera projekta “Postojbino draga” Fonda memorijala KS i Udruženja “Rejjan”

Svečenom akademijom, te promocijom projekta “Postojbino draga” Fonda memorijala Kantona Sarajevo i Udruženja za promociju multikulturalnosti “Rejjan” Sarajevo, sinoć je započelo obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, saopćeno je na stranici Vlade KS.

“Postojbino draga” je izvanredna domoljubna/rodoljubna bosanskohercegovačka lirska pjesma. Ona je prava himna ovoj zemlji, Bosni i Hercegovini, njezinim ljudima, narodima, ‘vjerama’ i ‘nacijama’.

Cilj projekta “Postojbino draga” je da identifikuje sve građane u Bosni i Hercegovini sa državom i da se obilježi jubilej 30 godina nezavisnosti i 79 godina državnosti jedine nam Domovine. U projektu su učestvovali horovi/grupe svih konfesija, te se kroz video snimak prikazuju sva kulturna, historijska i prirodna bogastva Bosne i Hercegovine.

Nosilac ovog projekta je Udruženje za promociju multikulturalnosti “Rejjan” Sarajevo i Grupa “Rejjan”. Muziku potpisuje Latif Močević, dok je za aranžman bio zadužen Halid Hajduković. Svoje učešće kao autor teksta na projektu bilježi i prof.dr. Džemaludin Latić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia