online slots game malaysia
Sarajevo

Od 23. do 25. septembra na Ilidži Simpozij infektologa BiH sa međunarodnim učešćem

U organizaciji Asocijacije infektologa u Bosni i Hercegovini, od 23. do 25. septembra na Ilidži će biti održan 26. Simpozij infektologa Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem.

– Nosioci aktivnosti su infektolozi Klinike za infektivne bolesti KCUS. Ovo će biti prva prilika od početka pandemije COVID-19 da se uživo sastanu i razmjene iskustva i stavove po brojnim pitanjima vezanim za aktuelnu situaciju infektolozi, radiolozi, internisti, mikrobiolozi, pedijatri, ljekari porodične medicine – izjavio je za Fenu prof. dr Rusmir Baljić, predsjednik Organizacionog odbora.

Učešće će uzeti ljekari iz Bosne i Hercegovine, Turske, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore, njih oko 200. 

– Svoj dolazak su najavili i predsjednici udruženja infektologa iz Srbije i Makedonije, te će ovo biti prilika da se dogovori nastavak saradnje kao i zajedničko učešće na sličnim skupovima u regionu. Na simpoziju će biti prezentirana aktuelna saznanja i dosadašnja iskustva sa COVID-19, majmunskim boginjama, ali i drugim infektivnim bolestima koje i dalje pogađaju populaciju – kazao je Baljić.

Otvaranje simpozija je predviđeno u petak, 23. septembra, u 18.00 sati u hotelu Hollywood Ilidža.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia