online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Od 18. oktobra do 7. novembra izmjene režima saobraćaja u Kolodvorskoj kod Hitne

 Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je podnosiocu zahtjeva DEMUS d.o.o. Sarajevo iz Sarajeva izmjenu režima saobraćaja na saobraćajnici Kolodvorska, u općini Novo Sarajevo, radi izvođenja radova na izradi kanalizacione mreže i priključenje objekta na javnu kanalizacionu mrežu, od 18. oktobra do 7. novembra, u terminu od 00:00 do 24:00 sata.

Dostavljenim Elaboratom definisane su faze izvođenja radova, pa će i privremena izmjena režima saobraćaja biti provedena u fazama.

Faza 1 sastojat će se od zabrane saobraćaja na dijelu kolovoza na kojem se izvode radovi, dok preostali dio kolovoza ostaje slobodan za saobraćaj, i to prvo na njenom dijelu gdje se nalazi raskrsnica saobraćajnica Ložionička i Kolodvorska.

Faza 2 podrazumijeva zabranu saobraćaja na dijelu kolovoza na kojem se izvode radovi, dok preostali dio kolovoza ostaje slobodan za saobraćaj, i to na dionici od raskrsnice sa saobraćajnicom Ložionička do ulaza u parking Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

U okviru Faze 3 bit će potpuna obustava saobraćaja na dijelu saobraćajnice Kolodvorska na kojoj se izvode radovi, uz obavezu pristupa Zavodu za hitnu medicinske pomoći KS, kroz izradu privremenog alternativnog pravca opisanog u spomenutom Elaboratu. Trajanje izvođenja ove faze je najduže tri dana.

I Faza 4 podrazumijeva zabranu saobraćaja na dijelu kolovoza saobraćajnice Kolodvorska na kojoj se izvode radovi.

Za vrijeme izvođenja radova izvođač radova je dužan postaviti svu saobraćajnu signalizaciju i opremu definisanu Elaboratom, te usmjeriti saobraćaj na alternativne pravce.

Radovi će se vršiti sukcesivno, na način da kada se radovi u započetoj fazi u potpunosti završe i  kolovoz vrati u prvobitno stanje tek tada će se moći ići dalje sa radovima na narednoj fazi.

Posebno se naglašava da pristup zgradi Hitne medicinske pomoći ni u jednom momentu ne smije biti doveden u pitanje, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia