online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Obnova saobraćajne infrastrukture u Starom Gradu u vrijednosti 15,5 miliona KM

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić najavio je početak novih radova na saobraćajnoj infrastrukturi u Starom Gradu u vrijednosti od oko 15,5 miliona KM, te naglasio da se realizuju uz veliku podršku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete, saopćeno je iz Odsjek za odnose s javnošću, protokolarne poslove i međunarodnu saradnju Općine Stari Grad.

– Ove sezone već su završeni radovi na pet ulica na području općine: Za beglukom-Plato Širokača, Niže banje, Dženetića čikma, Tale Ličanina i dio magistralne ceste M5 (Put Mladih Muslimana), a potpisan je ugovor sa izvođačima radova za 6 LOT-ova koje zajednički realizuju Općina Stari Grad i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo. Radi se o sanacijama ulica Bistrik basamaci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan i Nevjestina – istakao je načelnik Čengić.

Ministar Šteta nedavno je najavio početak radova na glavnoj saobraćajnici uz tramvajske šine, čime je obuhvaćena i obnova centralnog dijela saobraćajnice i trotoara i na području Starog Grada. Projekat koji će uljepšati naš grad i poboljšati saobraćajnu infrastrukturu se realizuje putem Ministarstva saobraćaja, tj. putem Direkcije za ceste Kantona Sarajevo. 

U toku je i izbor izvođača radova za ulicu Bistrik od Trga Austrije do Tranzita. Radi se sanacionim radovima na saobraćajnici i pješačkim stazama na dionici od Ambasade Japana u BiH do spoja sa saobraćajnicom Put Mladih muslimana, koja se spaja na nedavno saniranu magistralnu cestu M5.

Također, Općina Stari Grad provela je proceduru nabavke i uskoro slijedi potpis Okvirnog Sporazuma za radove na cesti za Barice-Čavljak, koja će se izvoditi fazno, a ista će biti obnovljena i proširena.

Načelnik Čengić je također neveo da je potpisan i i trogodišnji Okvirni sporazum za ljetno održavanje ulica. Tako da će i  ove godine biti sanirano na  desetine ulica u skladu sa godišnjim planom, navodi se u saopćenju

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia