online slots game malaysia
Sarajevo

Obnova Austrijske kuće vrijedi 3 miliona KM a postat će vjerovatno Evropska kuće kulture i nacionalnih manjina

Izgradnja objekta Evropska kuće kulture i nacionalnih manjina odnosno obnova nekadašnje Austrijske kuće ušla je u završnu fazu. Iako nije počela, ali ni završena u obećanom roku što je trebalo biti ovog proljeća, već sada se vidi da će objekat vrijedan 3 miliona maraka svojim izgledom kao i sadržajem plijeniti pažnju.

Kada bude gotov, objekat koji vrijedi približno tri miliona maraka svojim izgledom plijenit će pažnju. Gradi se već tri godine, završeno je 11 faza, a ostala je još jedna. S obzirom na to da se radi o velikoj investiciji, iz Općine Centar kažu da nisu mogli u jednoj budžetskoj godini isfinansirati izgradnju. Radovi na završnoj fazi počeli su 1. decembra.

Vrijednost kompletnog objekta, prema okvirnom sporazumu, bila je 2.800.000 maraka s PDV-om. Ostalo je još nekih 240.000 da bi došli do kraja kako su planirali. Vijeće Općine Centar odredit će namjenu kada radovi budu okončani. Prvobitno je planirano da tu bude smještena Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia