online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Objekt u ulici Maršala Tita nije izveden u skladu s izdatom dozvolom

Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo obratila se pravna osoba Omar&Enes Comemerce sa zahtjevom za izdavanje odobrenja za privremeno zauzimanje javne površine. Navedenom zahtjevu je, u redovnoj proceduri, udovoljeno: data je saglasnost za postavljanje privremenog objekta za prodaju suvenira, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Kako je istaknuto, prema idejnom rješenju na predmetnom lokalitetu je planirano postavljanje drvene kućice, ali objekt postavljen na terenu ne odgovara izdatoj dozvoli, zbog čega je Općina Centar pokrenula inspekcijski nadzor.

 – Utvrđeno je da objekt nije izveden u skladu s izdatim rješenjem i izvještajem urbaniste, te je inspektor, s obzirom i na opravdane reakcije javnosti, donio rješenje kojim je investitoru naloženo da ukloni objekt – saopćeno je iz Općine.

Kada je u pitanju uklanjanje objekta iz ulice Maršala Tita za to su moguće dvije varijante.

Prvi je da investitor ukloni objekat o svom trošku, a drugi je da to uradi Općina Centar.

Ukoliko investitor ne ukloni objekat Općina će u najkraćem zakonskom roku ukloniti objekat, a što će investitor morati refundirati Općini.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia