online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Objavljen Priručnik za pružanje besplatne pravne pomoći ženama žrtvama rata

U narednom periodu, Fondacija lokalne demokratije organizirat će niz modula za obuku za profesionalce – pružatelje pravne podrške i za predstavnike iz organizacija civilnog društva, radi unapređenja procesa pružanja besplatne pravne pomoći preživjelima

Priručnik za pružanje besplatne pravne pomoći ženama žrtvama rata u zavodima/službama za besplatnu pravnu pomoć kreirala je Fondacija lokalne demokratije, saopćeno je iz te fondacije.

Primarno je namijenjen profesionalcima u zavodima/službama za besplatnu pravnu pomoć s ciljem unapređenja njihove stručnosti i vještina za pružanja te vrste pomoći preživjelim žrtvama ratnog silovanja i seksualnog nasilja. Cilj je i uspostava harmoniziranog i jedinstvenog pristupa i podrške preživjelima te olakšavanje njihovog pristupa i ostvarivanja zakonski priznatih prava.

Priručnik je kreiran na osnovu iskustava u radu i podršci preživjelima, u saradnji s nadležnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Tokom rata u Bosni i Hercegovini, vršena su sistemska seksualna zlostavljanja, silovanja i drugi oblici seksualnog nasilja. Broj žrtava ratnog seksualnog nasilja u Bosni i Hercegovini, prema procjenama UN-a , kreće se od 20.000 do 50.000 žena, muškaraca i djece.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia