online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Objavljen javni oglas za direktora Direkcije za turizam u Sarajevu

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je danas javni oglas za imenovanje direktora Direkcije za turizam, što je ujedno prvi put otkad je Direkcija za turizam osnovana. Podsjećamo da je ona osnovana 2008. godine i od tada je u sastavu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, ali do današnjeg dana nikad nije počela s radom, obzirom da je propisano da Direkcija počinje s radom danom imenovanja direktora, a direktor do danas nije imenovan, niti su popunjavana druga radna mjesta u Direkciji koja su bila sistematizovana ranijim pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji.

„Turizam u Kantonu Sarajevo posljednjih godina bilježi zapažene rezultate i jedna je od naših strateških grana privrede, a ipak u Ministarstvu privrede više od decenije nema niti jednog službenika u Direkciji za turizam. To je paradoks i mi želimo da to ispravimo, zato smo i najavili pred kraj prošle godine da ćemo što skorije raspisati javni oglas za direktora Direkcije, obzirom da je to uvjet da Direkcija počne s radom. Oglas je javan i transparentan, tražimo osobu koja će svojim sposobnostima, znanjem i iskustvom doprinijeti razvoju i unapređenju turizma na području Kantona“, naveo je ministar privrede Adnan Delić, napomenuvši da je Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS uključen, kao i da će pratiti ovaj proces od početka kako bi se izbjegle bilo kakve nepravilnosti.

Dodao je da je neophodno raditi na unapređenju kulturnog, kongresnog, eko, etno, zdravstvenog, vjerskog, avanturičkog, seoskog, planinskog, lovnog i svih drugih oblika turizma za koje Kanton ima kvalitetne predispozicije.
Link javnog oglasa dostupan je na stranici Ministarstva privrede KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia