online slots game malaysia
Sarajevo

Obilježena 29. godišnjica masakra u ulici Oslobodilaca Sarajeva na Dobrinji

U ulici Oslobodilaca Sarajeva, prije 29 godina, od tri agresorske granate poginulo je devetoro naših sugrađana, dok ih je 16 teže i lakše ranjeno. Tog dana poginuli su: Seida Baličevac, Osman Hebibović, Emin Kolar, Enver Mustagrudić, Muškija Pribinja, Mirsad Spahić, Selima Spahić, Aiša Šito i Jadranka Tenžera.

Obraćajući se prisutnim, v.d. premijera Softić Kadenić podsjetila je da su eksperti UNPROFOR-a potvrdili da su ove granate ispaljene s položaja Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske iz naselja Lukavica, tačnije iz kompleksa zgrada Energoinvesta.

“Potrebno je ovo ponovo reći, radi nekih koji zaboravljaju ali i radi novih naraštaja koji ovo prvi put čuju. Treba podsjećati na hiljadodnevnu opsadu Sarajeva u kojoj su njegovi građani bili izloženi velikim patnjama, kada su bili gladni, žedni, promrzli… A kao da to nije bilo dovoljno, konstantna granatiranja i snajperski hitci s agresorskih položaja su ubili više od 12 hiljada građana Sarajeva, a od toga 1.601 dijete. Ne priznajem druge podjele među ljudima, osim na dobre i loše, ali osjećam potrebu da spomenem da neprijateljska artiljerija nije birala ni godine, ni spol niti vjersku i nacionalnu pripadnost. Svi koji su tada živjeli u Sarajevu bili su neprijatelji i svakodnevne žive mete Vojske Republike Srpske”, navela je v.d.premijera Softić Kadenić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia