online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Novi laptopi i asistivna tehnologija olaksavaju inkluziju i pristup nastavi u Kantonu Sarajevo

Predstavnici UNICEF-a i Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini uručili su danas laptope i uređaje za asistivnu tehnologiju Osnovnoj školi “Hilmi ef. Šarić” u Tarčinu. U okviru projekta “Ublažavanje posljedica COVID-19 na živote djece i porodica na Zapadnom Balkanu i Turskoj”, koji finansira Evropska unija, UNICEF je nabavio 45 laptopa i setove uređaja za asistivnu tehnologiju za škole u Kantonu Sarajevo ukupne vrijednosti 72.000 KM.

“Evropska unija podržala je ovaj projekt u kontekstu COVID-19, problema s kojim se suočila cijela Evropa i gdje je bilo potrebno naći nove načine za edukaciju i ovo je jedan od tih načina. Sretni smo što to uspostavljamo i ovdje. To je važan segment napora koji su učinjeni, i UNICEF je uradio sjajan posao na provedbi ovog projekta”, kazao je Stephan Dahlgren, programski menadžer za obrazovanje u Delegaciji EU u BiH.

Zineta Bajrić, direktorica Osnovne škole “Hilmi ef. Šarić”, istakla je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom i partnerskim organizacijama:
Svi smo zajedničkim naporima nekako uspijevali, kao i ostale škole u svijetu, da izađemo iz ovih teških vremena, a danas nam je posebna čast da izrazimo zahvalnost i UNICEF-u na dosadašnjoj, a nadamo se i budućoj saradnji. Nadam se da ćemo se svi zajedno potruditi da našoj djeci obezbijedimo bolju budućnost, jer oni to zaslužuju”.
Finansiranje projekta “Ublažavanje efekata pandemije COVID-19 na živote djece i porodica na zapadnom Balkanu i u Turskoj” dio je paketa pomoći Evropske unije za zapadni Balkan kao odgovor na COVID-19.
Služba za protokol i press KS

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia