online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Novi Grad za podršku školama izdvojio 100 hiljada maraka

Općina Novi Grad Sarajevo i ove je godine iz budžeta izdvojila 100.000 KM za podršku osnovnim školama sa prostora Novog Grada. Grant je uglavnom usmjeren na tekuće održavanje školskih objekata, proširenje kapaciteta produženog boravka, obnovu dotrajalih toaleta, sanaciju oštećenog krova, zamjenu elektroinstalacija i radijatora, te za opremanje kabineta i obnovu rasvjete i druge hitne intervencije.
Načelnik Općine Semir Efendić danas je sa predstavnicima 13 osnovnih škola potpisao sporazum o zajedničkoj saradnji na realizaciji navedenih projekata.

„Mi bi voljeli da možemo više pažnje posvetiti samom nastavnom procesu, onim projektima kojima nedostaju sredstva da bi se nastavni proces poboljšao i odvijao kvalitetnije. Međutim, imamo problem sa tekućim održavanjem, koje bi moralo biti obaveza Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo, koje nažalost ne izdvaja nikakva sredstva iz godine u godinu. Ti zajednički dijelovi škola koji su u neprekidnoj upotrebi uglavnom su dotrajali i tu postoji puno problema. Mi i ovim putem pozivamo Ministarstvo da izdvoji sredstva u narednim godinama, to je njihova obaveza, kako bi se škole mogle održavati na adekvatan način, jer ih koristi veliki broj učenika svake godine. Kapitalni projekti s naše strane nisu nikada došli u pitanje. Ne postoji godina da se ne radi nešto od većih kapitalnih projekata u našim školskim objektima, ali ipak je u pitanju 15 osnovnih škola i Općina ne bi mogla samostalno tehnički, ni finansijski, stalno finansirati tekuće održavanje. To je ipak obaveza Ministarstva“, rekao je načelnik Efendić.

Također, i ove školske godine Općina je izvršila nabavku udžbenika i ruksaka za sve učenike upisane u prvi razred osnovnih škola na području Novog Grada.
 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia