online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Novalić uručio nagrade najboljim studentima u Federaciji BiH

Svečana dodjela priznanja i novčanih nagrada najboljim studentima u Federaciji BiH u akademskoj 2020/2021. godini, upriličena je u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti.

Nagrađena su 74 studenta završne godine I. ciklusa studija, odnosno integriranih studija, koji su imali najbolji prosjek ocjena. Studente su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH:  Univerzitet u Sarajevu i Franjevačka teologija Sarajevo, univerziteti u Tuzli, Zenici i Bihaću, te Univerzitet „Džemal Bijedić“ Mostar i Sveučilište u Mostaru.

Priznanja i nagrade najboljim studentima uručio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji je istakao da se današnjim činom, želi poslati poruka svim izvrsnim mladim ljudima da se njihov rad i trud prepoznaju, a da se najbolji od njih nagrađuju.

– Nekim od vas je ovo samo još jedna stepenica u usavršavanju i sticanju novih znanja i vještina. Siguran sam da među vama sjede oni čija će imena biti upisana u listu brojnih uspješnih Bosanaca i Hercegovaca. Želim da nastavite nizati uspjehe i da ne odustajete, neka vaše znanje i ubuduće bude oružje kojim osvajate nove ciljeve.  Ova simbolična nagrada vama, najboljim studentima, samo je mali znak da su vaš trud i znanje prepoznati i neka bude motivacija za nastavak vašeg školovanja – poručio je premijer Novalić.

Jednokratnu finansijsku podršku za nagrađene studente, u iznosu od po 2.000 KM, osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti u Budžetu Federacije BiH za 2021. godinu, u ukupnom iznosu od 140.000 KM.

-Među nagrađenim je Amila Smajić, studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Smatra da je ovakav vid afirmacije studentskog rada veliki vjetar u leđa za sve buduće izazove i pokazatelj da se na kraju svaki trud isplati.

Marija Sučić, studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, zahvalila je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke/znanosti što iz godine u godinu nagrađuje i finansijski podupire studente Federacije BiH.

– Svim kolegicama i kolegama čestitam na priznanjima koja su danas dobili. Pozivam ih da budu svjesniji težine ovoga priznanja i da u buduće budu još uporniji i skromniji. Skromnost je ključ svega – poručio je fra Hrvoje Šabić, student Franjevačke teologije u Sarajevu. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia