online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaSport

Novalić i Dujmović s predstavnicima fudbalskih klubova Željezničar, Sarajevo i Zrinjski

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primili su danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, predstavnike fudbalskih klubova Željezničar, Sarajevo i Zrinjski, Jusufa Tanovića, Hajrudina Kapetanovića i Maria Pandžu.

Predstavnici klubova su upoznali premijera i ministricu o inicijativi za pomoć vrhunskom sportu u Federaciji BiH s ciljem prevazilaženja negativnih posljedica koje je pandemija koronavirusa ostavila na poslovanje sportskih kolektiva u FBiH.

Istakli su da je tu inicijativu podržalo 50 sportskih klubova u FBiH, a njom se ukazuje na gubitke u poslovanju sportskih kolektiva uzrokovanih pandemijom. 

Istaknuto je i opredjeljenje Vlade FBiH i resornog ministarstva za pružanje podrške za unapređenje sporta u Federaciji BiH, a za koji su u ovogodišnjem Budžetu uvećana sredstva na namjenskoj poziciji Federalnog ministarstva kulture i sporta. Također i da se da konstruktivni doprinos i učešće u pronalasku najboljih rješenja za razvoj sporta u Federaciji BiH.

Sagovornici su složni da rješenje problema s kojima se susreću sportski klubovi treba sistemski urediti na način da se uključe svi nadležni organi vlasti i sportski klubovi u FBiH, čime bi se adekvatnom legislativom i utvrđenim obavezama pozicija sporta unaprijedila, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia