online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nova tri miliona za izgradnju dva ski lifta K1 i K2 na Bjelašnici

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo nastavlja ulaganja u revitalizaciju i razvoj olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana. Dosad su za ove namjene izdvojena sredstva od oko 30 miliona KM, a danas su potpisana dva nova sporazuma ukupne vrijednosti tri miliona KM, i to za projekte koji će dodatno osavremeniti i pobošljati ponudu tokom sezone skijanja na Bjelašnici.
Tim povodom, ministar privrede KS Adnan Delić je pojasnio da je ovim sporazumima sa KJP „ZOI 84“ obuhvaćeno sufinasiranje izgradnje, nabavke i instaliranje dva nova paralelna ski lifta K1 i K2, te uređenje i podizanju sigurnosti na postojećim skijaškim stazama.
„Izgradnjom i instaliranjem ski liftova K1 i K2 faktički dobijamo novi dupli ski lift K1/K2, a samim tim povećavamo kapacitete ski centra sa 519 skijaša na sat na 2.300 skijaša na sat, što predstavlja značajno povećanje i unapređenje olimpijske infrastrukture za održavanje sportskih takmičenja, treninga, ali i turističkih i rekreativnih potreba građana“, naveo je ministar Delić.
Direktor preduzeća Jasmin Mehić podsjetio je da se na Bjelašnici i Igmanu trenutno realiziraju projekti u vrijednosti oko 15 miliona KM, te da će biti završeni do početka sezone skijanja, dok će ostali projekti biti preneseni u sljedeću građevinsku sezonu.

Podsjećamo, ovog ljeta Bjelašnica se uređuje kroz niz projekata koje finansira Ministarstvo privrede. Trenutno se realizira premještanje četverosjeda, izgradnja garaže za šestosjed, proširenje i uređenje staza na potezu Babin Do – vrh Bjelašnice, uređenje dječijeg zimskog parka, izgradnja modernog parkinga i niz drugih projekata.
Sva ulaganja u olimpijsku infrastrukturu rezultiraju produženjem zimske turističke sezone, povećanjem broja korisnika i njihove potrošnje, što direktno utječe na povećenje prihoda preduzeća i njegovu samoodrživost te poslovnu likvidnost.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia