online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Nikšić i Komšić: Rješenja koja se nude dodatno su kršenje presuda Evropskog suda

Predsjednici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP)  i Demokratske fronte (DF) Nermin Nikšić i Željko Komšić u zajedničkoj izjavi pozvali su međunarodne medijatore pregovora o reformi Ustava i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine da ne podržavaju i ne forsiraju rješenja koja će produbiti društvene podjele.

-Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju savremeno građansko uređenje koje je standard u svim državama članicama EU. Ništa više, ali i ništa manje od toga. Zato smatramo krajnje nečasnim nametanje rješenja koja nisu prihvatljiva u državama iz kojih dolaze međunarodni posrednici – navodi se u izjavi Nikšića i Komšića.  

Navode da rješenja koja se nude predstavljaju dodatno kršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava, te da je prijedlog kojim se članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine definišu kao predstavnici pojedinih naroda, neovisno o dodatnoj formulaciji, korak unazad u odnosu i na trenutno stanje. 

-Svako rješenje kojim se uvodi različit način izbora članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine u dva entiteta predstavlja korak ka potvrđivanju autonomnog, separatističkog statusa entiteta Republika Srpska. To je očit korak unazad u odnosu na sadašnji model gdje se na jedinstven način biraju članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u obje izborne jedinice – ističu u izjavi. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia