online slots game malaysia
Vijesti

Nihad Uk za Špicu: Akcenat u prvim mjesecima će biti na čistoći, nadamo se da ćemo “umiti” KS za dva mjeseca

U posljednjem ovosedmičnom izdanju Špice gost je bio je mandatar Vlade Kantona Sarajevo i generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk.

Na samom početku osvrnuli smo se i o formiranju nove Vlade Kantona Sarajevo, te smo pitali za mišljenje o imenima koja su poznata, na šta odgovara da je jedna od dobrih pretpostavki ta da pojedina imena nastavljaju sa radom u svojim drugim mandatima, a što se tiče novih imena koje ne poznaje, prema njihovim biografijama tvrdi da će Vlada iznijeti sva očekivanja građana Kantona Sarajevo.

-Ja volim da kažem “preuzeti odgovornost”, u ovom slučaju mi smo u Kantonu preuzeli malo više odgovornosti– kazao je.

Da li je imao priliku sastati se sa nekim od “novih imena”, šta očekuje, jesu li se upoznali i kakve su dalje aktivnosti, Nihad Uk odgovara:

“24. marta, u petak, zakazana je sjednica u 09:00 sati, meni i nama kao budućem sazivu Vlade predstoji da u ovom periodu završimo na samom ekspozeu. Moja misija u narednih par dana je da svaki od predloženih ministara predloži dio koji se odnosi na njegov resor, da se to objedini i da bude sastavni dio resora. Završeni su principi same koalicije, dogovaraju se završni dokumenti mjera koji će biti potpisan prije same sjednica koja je zakazana.”

Šta je to što iz ove pozicije planira prvo uraditi Nihad Uk, šta je to gorući problem koji premijer jednog kantona može riješiti, objašnjava da će svoj odgovor dati iz perspektive građana Kantona Sarajevo, te da je to čistoća grada- kao prioritet. “Zaista ću u narednom periodu insistirati zajedno sa resornim ministrom koji dolazi iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu da stavimo akcenat u prvim mjesecima ovog mandata na čišćenju grada, odnosno cjelokupnog Kantona. Volio bi da taj segment odlično završimo a paralelno sva ministarstva će raditi na svojim prioritetima.”

Dalje saopćava da bi voljeo da Kanton Sarajevo “umiju” i da u naredna dva mjeseca dobije onakvu sliku kakvu očekuju svi građani.

O budžetu Kantona Sarajevo, formiranju vlasti na nivou Federacije gledajte na sljedećem linku:

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kantona Sarajevo i generalni sekretar Nihad Uk jučer je gostovao u emisiji “Špica” na TVSA. Nihad Uk govorio je o gorućem problemu u KS, ali i o formiranju Vlade KS. Potom, osvrnuo se i na […]

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia