online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nenadić: Vlada KS ispunjava sve obaveze iz Sporazuma sa GRAS-om, koji je nazvan historijskim

Razlozi za bilo kakvu vrstu protesta uposlenika preduzeća “GRAS”, što se Vlade KS tiče, više ne postoje, izjavio je premijer Mario Nenadić. Istakao je da su Vlada i ministar saobraćaja realizirali sve preuzete obaveze po osnovu Sporazuma, koji je nazvan historijskim i koji je potpisan prije nekoliko dana. Uplaćen je novac Upravi za indirektno oporezivanje za isplatu dijela potraživanja radnika Grasa po njihovima tužbama.

Prema procjeni njihovog advokata, moći će isplatiti 300 zahtjeva. Time su nastali uvjeti da advokat koji zastupa radnike može uputiti zahtjev sudu da donese rješenje o odgađanju izvršnih rješenja da bi račun Grasa mogao biti deblokiran.

Vlada je postupila po Sporazumu i osigurala sredstva za deblokadu računa, čime su se stvorile osnove za izmirenje i ove vrste obaveza, isplate plaća, kao i drugih esencijalnih nabavki. Ovdje se ne radi samo o isplati plata nego i o jednom generalnom opštem interesu. Mora se znati da je ovakav problem stvaran u ‘Gras’-u 25 godina i da je doveo do toga da ovo preduzeće ne može kupiti naftu, a nafta je sredstvo za njegovo osnovno poslovanje. Znači govorimo ne samo o platama, nego i nabavci i kupovini nafte.

U posljednjih mjesec dana Vlada je četiri puta intervenirala na pronalasku alternativnih načina snabdijevanja ‘Gras’-a naftom. To je nedopustivo”, rekao je premijer Nenadić.

Naglasio je kako svi žele da “Gras” učine operativnim preduzećem koje će raditi svoj posao, kao i 162 druga pravna subjekta u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia