online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Nenadić: U zadnja 24 sata nije bilo pozitivnih na koronavirus

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić saopćio je danas da je u Kantonu Sarajevo ukupno 39 osoba pozitivno na koronavirus te da je hospitalizirano sedam osoba, od kojih su dvije na terapiji kisikom, dvije u fazi oporavka i niko nije na raspiratoru.

–  U zadnja 24 sata bilo je 45 testiranih osoba na koronavirus, a ukupno ih je dosad 526. Od tog broja u zadnja 24 sata nije bilo pozitivnih na testiranju – kazao je Nenadić, dodajući da se očekuju rezultati za još 75 testova iz Doma zdravlja.

Naveo je da je u samoizolaciji ukupno 1.540 osoba, dok je samoizolacija istekla za njih 2.066.

Prema informacijama iz MUP-a KS, kako je dodao Nenadić, 54 osobe su u toku posljednjih 24 sata prekršile mjeru samoizolacije od ukupno njih 1.042 koliko ih je zabilježeno od početka evidentiranja. U smislu kršenja policijskog sata u posljednja 24 sata je registrovana 31 osoba od 376 koliko ih je dosad ukupno registrovano.  

–  Analiza ovih informacija govori da se ovaj broj prepolovio u odnosu na ono što nam se dešavalo do prije dva ili tri dana. Međutim, tim pokazateljima ne želim ni na koji način ohrabriti građane KS jer, kao što smo u zadnje vrijeme redovno informirali, mi se ustvari nalazimo tek na početku ove krize, koliko nam god to bilo teško prihvatiti i čuti – kazao je Nenadić.

Posebno je naglasio da se zabrane, naredbe i sugestije odgovornih i nadležnih moraju poštivati i dalje.

Što se tiče Službe zapošljavanja i njihovih podataka do jučer popodne, kako je dodao Nenadić, bilo je ukupno 125 novoprijavljenih osoba na birou.

Podsjetio je da su prije osam dana uspostavili karantenu u Studentskom domu na Bjelavama gdje je u jedan zaseban paviljon smješteno 18 osoba, te dodao da je situacija zadovoljavajuća i nema posebnih problema. Dezinfekcija se vrši redovno, isporučuje hrana, osobe su pod medicinskom skrbi, zaštitarska agencija obavlja 24-satnu dežuru, a MUP KS je zadužen za vanjsko osiguranje.  

Nenadić je kazao da je za sutra najavljen let kojim se u BiH, u KS vraća zasad neodređen broj bh. državljana iz Švedske, a prema nekim najavama to je između 35 i sto osoba, te da je prema predviđenim procedurama osiguran prihvat za sve te osobe.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia