Bosna i HercegovinaVijesti

Nastavljena rasprava o dopunama Zakona o električnoj energiji na vanrednoj sjednici Doma naroda FBiH

Vanredna sjednica Doma naroda Parlmenta Federacije BiH nastavljena je nakon polusatne pauze, a delegati su obaviješteni da federalni premijer Fadil Novalić, zbog međunarodnih obaveza, kao i ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, ne mogu prisustvovati ovom zasjedanju.

Među onima koji su tražili obavezno prisustvo premijera i ministra je delegat Elmedin Konaković. On kaže da kolegi Jasminu Duvnjaku, iako je oficijelni predlagač dopuna Zakona o električnoj energiji FBiH, nije bliska materija na koju se zakon odnosi pa ne može odgovoriti na dileme u vezi s tim aktom. Sa Žuljevićem i Konakovićem su bili saglasni i delegati Zvonko Marić te Vibor Handžić.

Aner Žuljević je naveo da je prisustvo premijera i resornog ministra tim potrebnije “što dosad nije bilo dramatičnije sjednice  Doma naroda, s aspekta poslovnog sistema u odnosu na energent”.

Dopunama Zakona o električnoj energiji FBiH, koje su na dnevnom redu ove sjednice, delegat Duvnjak predlaže, u najkraćem, davanje ovlasti Federalnoj vladi da u slučaju poremećaja na širem tržištu električne energije, ona može ograničiti rast cijena za privredu FBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.