online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Narod i Pravda, NS, SDP i NBL traže hitnu sjednicu SKS zbog pogoršanja epidemološke situacije u KS

Obzirom na današnje alarmantne podatke o broju zaraženih u KS u posljednja 24 sata od Covid-19 koji se nažalost konstantno povećava iz dana u dan tražimo hitno održavanje  sjednice SKS na kojoj bi se građani informisali o trenutnom stanju kao i razmotrile mjere za prevazilaženje tj poboljšanje stanja. Zasjedanje Skupštine Kantona kao zakonodavnog organa  je po hitnoj proceduri  neophodno  zbog  činjenice da je Kanton  bez Ministra zdravstva, da put pacijenta nije do kraja objelodanjen javnosti niti je građanima dostupan. Hitne sjednice smo do sada zakazivali i održavali,  koliko toliko na vrijeme.  Trenutna situacija je crveni alarm koji trazi hitnu sjednicu bez odlaganja kako bi razmotrili sve navedene informacije i mjere za poboljšanje, stoji u saopćenju Narod i Pravda, NS, SDP-a i NBL-a.

Na  osnovu člana 71. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici Skupštine predlažu dnevni red sa jednom tačkom, a to je Informacija Ministarstva zdravstva, Kriznog štaba i Civilne zaštite o poduzetim mjerama i sa prijedlogom mjera za suzbijanje širenja pandemije, stoji na kraju saopćenja.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia