online slots game malaysia
Sarajevo

Napreduje sanacija ulica Pogledine i Dolovi, radovi završavaju sljedeće sedmice

Na području mjesne zajednice Hrid-Jarčedoli posljednjih 15-ak dana uspješno se provodi projekat sanacije dijelova ulica Pogledine i Dolovi.

Radovi su počeli zahvaljujući dobroj koordinaciji općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića i mještana ovih ulica, u kojima se nalazi oko 50 domaćinstava. Riječ je o vrlo ferkventnim ulicama, koje prema trenutnom stanju ne pružaju uslove za sigurno odvijanje saobraćaja, te je projektom planirano proširenje na određenim dionicama.

Do sada je završeno asfaltiranje gornjeg dijela makadamske ulice Pogledine u dužini od 138 metara, a trenutno se u ulici Dolovi vrši proširenje saobraćajnice. Uporedo se gradi novi potporni zid u dužini od 20 metara u smjeru ulice Pogledine radi stabilizacije terena. Također, na zahtjev stanovnika, ruši se stijena na dvije lokacije kako bi se dodatno omogućilo više prostora za saobraćanje motornih vozila.

Finalni radovi uključuju asfaltiranje dionice ulice Dolovi u dužini od 75 metara, a bit će završeni iduće sedmice.

Za sanaciju dijelova ulica Pogledine i Dolovi iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo izdvaja oko 61.000 KM

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia