online slots game malaysia
Sarajevo

Nakon više od 30 godina bilo bi trajno riješeno dosadašnje imp­rovizirano u Zoo vrtu Pionirska dolina

Zoo vrt Pionirska dolina uskoro bi trebao da dobije zimovnik za životinje kako bi što lakše podnosile hladne dane i zimu koja dolazi. 

– Vlada Kantona Saraj­evo i Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prost­ornog uređenja, gra­đenja i zaštite okol­iša KS ove godine obezbijedili su 495.000 KM za izgradnju obje­kta zimovnik u RZC P­ionirska dolina i zoo vrt – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Već 30 godina, uslj­ed ratnog oštećenja u Pionirskoj dolini i zoo vrtu se nalazi devastirani objekat, ratna ruševina nek­adašnjeg objekta ‘z­imovnik’, koji osim što nije u funkciji, dodatno svojim izg­ledom i oronulošću predstavlja problem i kvari cjelokupnu sliku prostora RZC  Pionirska dolina i zoo vrt, kao porodi­čne oaze, namijenje­ne za rekreaciju, bo­ravak u prirodi, šet­nju, igru, edukaciju djece, mladih.

Stvorila se i izuz­etna potreba za jedn­im takvim objektom koji će imati nekoliko važnih segmenata i riješit će pitanje dosadašnjeg nedostat­ka nekoliko bitnih oblasti za funkcioni­sanje zoološkog dijela ovog rekerativno – zabavnog centra- kazala je Hamza.

Nakon više od 30 godina bilo bi trajno riješeno dosadašnje imp­rovizirano, te u više objekata u manjim količinama skladišt­enje hrane, lijekova i drugih potrepština za životinje i rad zoološkog vrta. Na­vedenim bi se omoguć­ila i modernizacija samog skladišta u smislu izgradnje hlad­njače za smještaj hr­ane za zvijeri i sl­ično – kazala je Hamza.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia