online slots game malaysia
BiznisVijesti

Nakon 15 godina bit će povećane plate radnicima komunalne privrede u KS

Vlada Kantona Sarajevo i Sindikat radnika komunalne privrede, posredstvom Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS, postigli su dogovor o potpisivanju novog kolektivnog ugovora kojim je predviđeno povećanje plata radnicima kantonalnih javnih komunalnih preduzeća, prvi put nakon 15 godina.

Kako je rekao ministar komunalne privrede i infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, konačan tekst kolektivnog ugovora je dogovoren i spreman za potpisivanje.

– Ugovor bi premijer KS Edin Forto trebao potpisati iduće sedmice. Vlada KS je saglasna da plate radnicima komunalnih preduzeća budu povećane na način da će radnici koji imaju platu do 1.000 KM dobiti povećanje od 100 KM, dok će radnicima koji imaju primanja veća od 1.000 KM plata biti povećana za 80 KM – objasnio je Hadžiahmetović.

Naglasio je kako je ovo prva Vlada koja je nakon 15 godina povećala cijenu rada u komunalnim preduzećima.

– Izrazili smo empatiju prema onim radnicima sa najnižim platama, pa će shodno tome procentualno upravo oni imati veće povećanje – dodao je Hadžiahmetović, te svim radnicima komunalne privrede zaželio sve najbolje u novoj 2022., saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia