online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Najavljena kupovina novih autobusa za gradski prijevoz u Sarajevu

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Odluku o usvajanju kapitalnog projekta unapređenja kvaliteta zraka, iz nadležnosti Ministarstva saobraćaja.
Projekt podrazumijeva nabavku vozila, s niskom emisijom, za javni prevoz i unapređenje upravljanja autobuskim voznim parkom. Također podrazumijeva unapređenje biciklističke infrastrukture i prateće opreme za povećanje povezanosti i dostupnosti, te utvrđivanje pristupa za implementaciju mjera niske emisije.
Projekt je uvršten u nacrt Programa javnih investicija Kantona Sarajevo 2024-2026. godina.
“Ovo je još jedan od značajnih kapitalnih projekata koji pokrećemo, a koji će, prema planovima, u potpunosti biti realizovan u periodu 2024-2026. Veliki izazov sa kojim se susrećemo u Kantonu Sarajevo predstavlja zagađenost zraka, stoga svi zajedno kao Vlada moramo djelovati u svojim resorima da stanje promijenimo na bolje. Već do sada smo rekonstruisali prugu, počeli sa izgradnjom pruge do Hrasnice, nabavili nove trolejbuse, ove godine nam stiže i prvi tramvaj. Imali smo značajna ulaganja u infrastrukturu i ovo je nastavak naših aktivnosti ka što kvalitetnijem javnom prevozu. Proširit ćemo biciklističku mrežu, nabaviti nove autobuse po europskim normama i standardima i značajno promovisati korištenje javnog prevoza”, istakao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.
Projekt će, uz prethodno realizovane projekte Ministarstva saobraćaja KS i Vlade Kantona Sarajevo uveliko doprinijeti smanjenju zagađenja zraka, poboljšati standard i kvalitet života u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia