online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Naida Hota-Muminović za TVSA: Sve osnovne škole će imati obavezan produženi boravak

Prijedlog Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo dostavljen je Skupštini Kantona Sarajevo,ali do danas nije bio na dnevnom redu niti je razmatran. Na idućoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo ovaj zakon će biti prva tačka dnevnog reda.

“Dugo smo radili zaista na ovom prijedlogu zakona, dugo smo usklađivali taj tekst. Jedinstven je po tome što recimo spaja oba nivoa obrazovanja osnovno obrazovanje i odgoj i srednje obrazovanje i odgoj u jedan jedinstveni tekst zakona. Prethodno su komisije još 2021. godine radili na novom zakonu za osnovno obrazovanje i srednje, ustanovili smo onda kad smo pristupili jednoj vrsti harmonizacije da ima jako puno zajedničkih oderdaba i shvatili smo da bi bilo jako dobro da napravimo jedinstven tekst zakona, tako da zaista sad u skupštinskoj proceduri 20. poglavlja novog zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo, koji na neki način spaja ova dva nivoa prati cjelovit razvoj učenika”, kaže Hota-Muminović.

Ministrica ističe da će učenici imati besplatan javni linijski prevoz, te da će sve osnovne škole imati obavezan produženi boravak gdje se otvara mogućnost da se isti sufinasira iz budžeta Kantona Sarajevo.

Više u videu:

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia