online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Na području Vlašića, Fojnice i Busovače otkriveno 14 radnika ‘na crno’

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik, izvršili su 31. januara  26 inspekcijskih nadzora, tzv. akcija, na području Vlašića, Fojnice i Busovače kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju turističko – ugostiteljsku i trgovinsku djelatnost.

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 14 neprijavljenih radnika, tri  porezna obveznika koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad, četiri porezna obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj i 12 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažovanje neprijavljenih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažovanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je pet objekata i izdato 17 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 50.850  KM.

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik, će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, a posebno u mjestima koja posjećuje značajan broju gostiju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia