KulturaVijesti

Na Majskim muzičkim svečanostima održan koncert studenata Muzičke akademije UNSA

Koncert studenata Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (UNSA) održan je sinoć je u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman” u okviru manifestacije Majske muzičke svečanosti.

Klarinetisti Armin Smriko i Ajla Prnjavorac te pijanista Bakir Samardžić izveli su Koncertni komad za dva klarineta i klavir br. 2, op. 114, Felixa Mendelssohna. Nastup ovog trija pripreman je pod mentorstvom doc. mr.  Asima Gadže.

Pijanistica Iman Jahić, studentica u klasi prof. mr. Višnje Bakalar, interpretirala je Fantazije, op. 116 Johannesa Brahmsa, nakon čega je nastupio Ivan Milošević, student viole u klasi prof. Pavela Kandruševića, te uz klavirsku pratnju umjetničke saradnice mr. Adele Šabić, svirao stav Rapsodie iz Svite Hébraïque za violu i klavir Ernesta Blocha.   

Emil Monić, student trube u klasi doc. mr. Admira Vrače, nastupio je uz klavirsku pratnju umjetničke saradnice mr. Amile Čengić i izveo Koncert za trubu i orkestar u As duru Alexandera Arutuniana.

Nastupili su i studenti harmonike u klasi prof. dr. Belme Šarančić. Akordeonista Ivor Javor-Korjenić je izveo djelo Woodspirit Staffana Mossenmarka, a koncert je zaokružen nastupom kvinteta u sastavu Azmir Halilović, Ivor Javor-Korjenić, Iris Granulo, Safet Tahirović i Emil Pilica, koji su interpretirali Rondo Capriccioso Vladisalva Zolotariova.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.