online slots game malaysia
BiznisVijesti

Na konferenciji ‘Reconnect’ predstavljeni ekonomski potencijali bh. dijaspore

Predstavljanje ekonomskih potencijala bh. dijaspore i brzorastućih brendova obilježilo je 6. poslovnu konferenciju “Reconnect” koja je održana večeras u Sarajevu.

Konferencija je okupila više od 100 lidera dijasporske poslovne zajednice i predstavnika domaćih kompanija koje značajno sarađuju s iseljeništvom.

Emina Zahirović Pintarić, direktorica udruženja Restart koje je organizator konferencije, istakla je da je današnja konferencija prilika za ponovno povezivanje, sagledavanje iskustava i posljedica pandemije, te otvaranje vrata za neke nove poslovne saradnje u BiH i regiji. 

– Imali smo priliku čuti više o pozitivnim iskustvima kompanija koje su napravile iskorak na digitalnom tržištu poput OLX-a, Lilium Digital i Bizbook.ba, kompanije Argerr u mašinskom inženjeringu. Također, kroz naši mali market predstavili smo proizvođače i obrte iz različitih sektora – dodala je Zahirović Pintarić.

Kao brzo rastući brendovi na bh. tržištu predstavljeni su Kaur, Kašahana, Sherbetlook, Organlook, Sinmax, Senses, Imunno Balans, Zavrzlama, MK Design, Jagy, Ministry of Wooling, Kongresni servisni centar i ID Interiors+Design.

Također, obilježeno je pet godina partnerstva i saradnje USAID-a s lokalnom zajednicom na ohrabrenju ulaganja i povezivanja dijaspore kroz projekt “Diaspora Invest”.

Iz tog projekta istakli su da su takvi skupovi temelj koji je rezultirao kasnije sa saradnjom s preko 150 kompanija u zemlji, pokrenutih zahvaljujući investicijama dijaspore.

Konferenciju je otvorio ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, koji je bio prisutan i na ranijim izdanjima Reconnecta, te je kroz svoje posjete širom Bosne i Hercegovine uvijek zdušno podržavao iskorištavanja potencijala i povezivanja s iseljeništvom.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia