online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Na Igmanu obilježen Dan državnosti BiH akcijom pošumljavanja Kantona Sarajevo

U organizaciji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i KJP „Sarajevo – šume“ d.o.o. Sarajevo, danas je na Igmanu svečanim pošumljavanjem i prigodnim kulturno – umjetničkim programom obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ovaj program organiziran je kao završna aktivnost jesenje sezone akcije pošumljavanja pod sloganom „Posadi za život, domovini na dar“, jer drvo je resurs izuzetno značajan za buduće generacije, kako naše domovine, tako i cijele planete.


„Mnogo je načina kojima se može pokazati ljubav i pažnja prema domovini, a mi smo izabrali da pažnju prema domovini iskažemo sadnjom novih sadnica s našom djecom, jer želimo da mladi osjete povezanost sa svojom zemljom tako što će naučiti važnost jednog od najvažnijih resursa kojim raspolaže naša domovina“, istakao je ministar privrede Adnan Delić, čestitajući svima Dan državnosti na današnjem svečanom programu na Igmanu.
„Učenici i naši gosti danas su zasadili 6.000 novih sadnica koje poklanjamo našoj domovini za ovaj veliki praznik“, kazala je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović.

Na kraju programa direktor Omerović uručio je zahvalnice direktorima škola koje su učestvovale u ovoj prvoj, pilot fazi akcije pošumljavanja i kompanijama koje su kao sponzori na mnogo načina olakšale realizaciju ove akcije.
Ovaj nesvakidašnji način obilježavanja nacionalnog praznika svakako je novina, ali kako je istakao ministar Delić, Ministarstvo privrede će u saradnji s resornim ministarstvima i javnim preduzećima nastaviti raditi na ovom projektu i u godinama koje dolaze, učiniti ga osnovnim programom rada svake naredne Vlade, omasoviti ga i unaprijediti do nacionalne razine.

Ministar se osvrnuo i na nezainteresovanost medija kazavši da je neobično da su mnogi spremni govoriti da se ništa pozitivno ne radi, a kad se radi onda njihova podrška, koja je krucijalno važna, izostaje.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia