online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Na dnevnom redu Predstavničkog doma i izjava o agresiji Ruske Federacije na Ukrajinu

– Izjava kojom, prema prijedlogu Kolegija, treba najoštrije osuditi vojnu agresiju Ruske Federacje na Ukrajinu, uvrštena je kao tačka na dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije koja se održava u Sarajevu.

Na ovom 30. redovnom zasjedanju Doma zastupnici su, također na prijedlog Kolegija, dogovorili da se o svim tačkama izjašnjavaju po okončanju rasprave o svakoj od njih, a predložena izjava o Ukrajini je na začelju utvrđenog dnevnog reda.

Uobičajeno, u vrhu je Informacija Federalne vlade o epidemiološkoj situaciji u FBiH, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Na prijedlog Vlade, po hitnom postupku su kandidirane izmjene Zakona o radu te izmjene Zakona o osnivanju Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja (skraćeni postupak).

Različite izmjene i dopune Krivičnog zakona FBiH predložili su zasebnim aktima zastupnici Zlatko Ercegović, Klub zastupnika Naše stranke, kao i Lana Prlić i Aner Žuljević te zastupnica Miomirka Melank. Međutim, njihovi prijedlozi nisu uvršteni u dnevni red ove sjednice jer je obećano da će Federalna vlada ubrzo razmatrati akt koji će sadržavati i njihove prijedloge za izmjene ili dopune Krivičnog zakona.

Prijedlog zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba s invaliditetom i civilnih žrtava rata, zatim nacrti izmjena ili dopuna Zakona o Agenciji za privatizaciju, potom Zakona o javno-privatnom partnerstvu u FBiH, kao i Zakona o psihološkoj djelatnosti, predložila je Federalna vlada i oni su uvršteni u dnevni red.

To se odnosi i na specijalni izvještaj o govoru mržnje u BiH treba da podnese Institucija ombudsmena u BiH te na izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju Javnog preduzeća Međunarodni aerodrom Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia